Over Michelle

Michelle VergeerMijn naam is Michelle Vergeer, het gezicht van Intrinsik. Vanaf jonge leeftijd wilde ik mensen en situaties begrijpen. Dit gaf me een soort houvast in de voor mij grote, woelige wereld. Een kleine dromer was ik, met een grote liefde voor de natuur, mensen, dieren, muziek en de magie van het leven. Met mijn hoogsensitieve antennes nam ik als kind vaak meer waar dan de mensen om me heen. Ik voelde regelmatig iets anders dan dat er erkend, gezegd of gedaan werd. Wat was nu waarheid?

Intuïtie uit, ratio aan?

De verwarring die ik ervoer, heeft ertoe geleid dat ik tijdens het opgroeien onbewust concludeerde dat wat ík voelde, vast niet altijd klopte. Resultaat? Intuïtie uit; ratio aan. Een stevig afweermechanisme bestaande uit een dosis gezond verstand, niet teveel voelen en zo goed mogelijk aanpassen, hielp me zeker tot mijn dertigste “prima” door het leven heen. Totdat ik door verschillende “wake-up calls” en lichamelijke klachten merkte dat ik het contact met mijn lichaam en essentie onderweg ergens was kwijtgeraakt. De weg terug naar mijn eigen kern begon.

Mooiste reis

Mijn hooggevoeligheid, nieuwsgierigheid en liefde voor mensen bleken mijn grote, drijvende krachten te zijn. De verbinding met mijn lichaam en ziel herstellen, was en is de mooiste reis van mijn leven. Ik mag in mijn volwassen leven dagelijks mensen helpen herinneren aan wie ze werkelijk zijn. En van binnen ben ik ook nog steeds dat kleine meisje. Je vindt me dan ook met regelmaat dromend of schrijvend op een duintop, in de natuur met mijn gezin, galopperend op een paard over het strand of dansend op straat.

Opleidingen

Vanuit mijn wens mensen te begrijpen, te ondersteunen bij veranderingsprocessen en te motiveren meer uit hun leven te halen, heb ik mij destijds aangemeld voor de opleiding tot psychosociaal counselor. Omdat ik met mijn grote nieuwsgierigheid telkens weer de diepte in mezelf wil onderzoeken, blijf ik mezelf vaktechnisch ontwikkelen. Via mijn praktijk geef ik de geleerde en ervaren lessen weer door.

Ik heb intensieve trainingen gevolgd in o.a. intuïtieve ontwikkeling, systemisch werk, familieopstellingen, lichaamswerk, ademwerk, opstellingen rondom ziekte, jaaropleiding van de I AM Academy, hoogsensitiviteit, mediumschap en healing, The Work van Byron Katie, NLP, geweldloze communicatie, de MIR-methode, het Schildenmodel van de Innerlijke Familie, oplossingsgericht werken en Omdenken. Bewustwording als sleutel tot een leven met meer innerlijke vrede.

Zien met aandacht

Ik heb me, ondanks veel lieve mensen om me heen, regelmatig eenzaam en niet goed begrepen gevoeld op mijn pad naar bewustwording. Ik had de behoefte aan iemand die me écht zag, toen ik daar zelf nog niet helemaal klaar voor was. Vanuit dat verlangen is Intrinsik geboren: een praktijk waarin ik mensen met aandacht de liefdevolle hand reik en de intentie heb hen te zien met alles dat ze in zich hebben. Mensen die net als ik, op zoek zijn naar meer in zichzelf en het leven. Intrinsik is een samensmelting van de woorden “intrinsiek” , dat innerlijk of wezenlijk betekent, en “ik”, de enige verantwoordelijke voor de beleving van je leven. Je moet het zelf doen, maar je hoeft het immers niet alleen te doen.

Unieke mix

Mijn begeleiding kenmerkt zich door een mooie mix: intuïtief maak ik verbinding, voel ik mee en zet ik diverse technieken in, afgestemd op de behoeften en ontwikkeling van de cliënt op dat moment. Iedereen is anders en speciaal, dus mijn uitdaging en passie ligt in het vinden van de unieke mix die past bij jou. Waarden die ik hoog in het vaandel heb staan, zijn vertrouwen, integriteit, verbinding en authenticiteit. Ik zie het als een eer dat ik deel mag uitmaken van het groeiproces van een ander. Als hoogsensitief persoon met hooggevoelige kinderen ben ik tevens ervaringsdeskundige in het vinden van de balans tussen de eisen van de maatschappij en de behoeften van mijzelf en mijn kinderen.

Mijn visie

Zowel tijdens als na deze opleidingen merkte ik dat veel meer mensen moeite hebben met het contact maken met zichzelf op zielsniveau. Het negeren of niet kunnen herkennen van hun eigen intuïtieve vermogens leidt ertoe dat men vaker naar het hoofd luistert dan naar het hart, waar de werkelijke antwoorden zich bevinden. Rust, leiding, liefde zonder oordeel en geluk echt kunnen voelen, begint bij het herstellen van deze verbinding met jezelf en de toelating van alles dat er leeft in jou. Het lichaam is hierin het kompas.

Holistische aanpak

Door het volgen van de diverse trainingen, maar vooral door de hieruit geleerde levenslessen, ben ik steeds meer in contact gekomen met mijn eigen ziel. Ik voel dat het mijn missie en wens is anderen te helpen dichter bij zichzelf te komen, waardoor zij zelf de vruchten kunnen plukken van de wijsheid en liefde van hun eigen ziel. In mijn begeleiding hanteer ik daarom een holistische aanpak; ik ga ervan uit dat lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat mensen tot de grootste groei komen door deze drie elementen in de behandeling met elkaar in verbinding te brengen.

Anderen zeggen:

Petra:
Bij Michelle kom je “een beetje thuis” als je het even niet meer weet en naast je levenspad loopt ipv erop. Bij Michelle mag je zijn wie je bent, met alles wat je in je hebt. In de 31 jaar dat ik als client ervaring heb met (spiritueel) advies & counseling, denk ik recht van spreken te hebben, door te zeggen dat Michelle in mijn optiek een zekere authenticiteit bezit, waardoor zij het beste in mensen naar boven haalt. Zij kwam voor mij op het juiste moment in mijn leven en vertaalde voor mij de boodschappen van mijn hart (die ik lange tijd had genegeerd), zodat ik weer een “beetje mens” werd. Ook haar cursussen en workshops zijn een aanrader. Michelle is zowel van binnen als buiten een prachtig mens!

Angela:
Ik ken Michelle als een warme, enthousiaste stralende en wijze vrouw. Zij weet haar passie over te brengen op anderen. Het maakt dat zij anderen kan helpen tot prachtige inzichten over zichzelf te komen. Elke keer als ik haar weer ontmoet weet ze mijn hart met haar mooie lach en stralende warme blik te verwarmen. Ik heb de Eigenwijze avonden bij haar gevolgd. Ook heb ik al één keer het Eigenwijze café bezocht. En de volgende staat alweer in mijn agenda. Ben je op zoek naar de kracht in jezelf, heb je behoefte aan leren hoe je in je eigen energie kunt blijven? Ik kan Michelle echt aanbevelen.

Liselot:
Een spirituele hoogvlieger die met beide benen op de grond staat. Ze boeit je meteen met haar humor en enorme sprekerstalent.

Linda:
In een zeer moeilijke periode in mijn leven, kwam Michelle op mijn pad. Eerst een mediumsessie (fantastisch wat ze aan informatie ‘door kon spelen’ zeg!!), maar daarna ook 1 op 1 coaching en ik heb meerdere cursussen gevolgd om mij bewuster te zijn van mijn eigen energie en dat van anderen. Michelle laat je meteen op je gemak voelen, voelt je heel goed aan, is een echte professionele topper in haar vak. Wat heb ik veel aan jou gehad, Michelle! Bij rouwverwerking, maar ook mijn zelfvertrouwen is een stuk gegroeid. Je hebt inmiddels een bijzonder plekje in mijn hart.

Mariëlle:
Michelle kan op een inlevende en verbindende manier coachen en maakt daarbij op een nuchtere en fijne manier contact met alles wat nog meer om ons heen is wat we zelf niet zien of op die manier nog niet ervaren. Ik heb zelf de gesprekken met Michelle als heel waardevol ervaren en ook in groepsverband weet zij een mooie verbinding aan te gaan met alle deelnemers en je uit te dagen om op een andere manier (soms nog niet bekende manier voor jezelf) naar situaties te kijken.

Waarom naar Michelle?

Met haar passie voor mensen en bewustwording helpt ze je op eigentijdse wijze meer te leven vanuit jouw EigenWijsheid. Dat betekent:

  • écht leren luisteren naar jouw innerlijke stem
  • met meer liefde voor jezelf de verbinding met de wereld om je heen aangaan
  • beter in contact komen met de grootste “tools” die je daarvoor hebt in het leven – je lichaam en intuïtie
  • bewustwording, ontwikkeling en verwerking van belangrijke factoren die jouw energieveld en daarmee ook jouw mentale / fysieke gezondheid beïnvloeden (zoals beperkende gedachten, negatieve patronen en emoties van jezelf en anderen, zowel bewust als onbewust).

“Michelle is zeer intuïtief, warm en nuchter. Ze benoemt de zaken zoals ze zijn en is daarin eerlijk, liefdevol confronterend en authentiek.”

Samen sterker

Vertrouwen, enthousiasme en professionaliteit vind ik belangrijk.
Daarom bundel ik graag m’n krachten met deze fijne mensen: