(Zelf)Liefde

De liefde… we willen haar allemaal ontvangen en oh, wat kun je jezelf er ook in tegenkomen! Elke (liefdes)relatie is een spiegel die jou haarfijn zichtbaar maakt waar je je hart al opent, waar jij de verbinding met jezelf en de ander al oprecht aangaat, of je eerlijk en kwetsbaar durft te zijn en ook: waar je dit nog niet doet of durft. In een tijd zoals nu, waarin collectief en wellicht ook bij jou persoonlijk onzekerheid aanwezig is, kan het zijn dat je spanningen ervaart in jezelf en/of in je relatie. De weg naar binnen is de meest zuivere weg naar meer liefde voor jou en de mensen om je heen.

Open of gesloten

Hoe ben jij aanwezig in je lichaam, bij wat er leeft in jou? Hoe open is jouw hart voor de plekken in jezelf die minder prettig voelen? Hoe transparant ben je werkelijk naar de mensen om je heen? Waar vlucht je nog weg van oprechte verbinding, ben je snel geraakt, voelt het alsof je liefde moet verdienen of niet waard bent? Waar leg je de verantwoordelijkheid voor jouw erkenning en bevestiging nog onbewust in handen van een ander? Welke pijn gaat daaronder schuil? Daar waar je jezelf of een ander nog niet met open armen kunt ontvangen, is het soms behoorlijk koud en/of eenzaam van binnen. Waar verlang je werkelijk naar?

Verbinding

Als je gaat doorzien en doorvoelen hoe jij je in verbinding gedraagt ten opzichte van jezelf en een ander, kan er iets veranderen. Verbinding maken is het mooiste en tegelijkertijd spannendste dat er is. De manier waarop je dit doet, vindt haar wortels in je jeugd, de hechting met je ouders, overgenomen familiepatronen en overlevingsstructuren. Het is een prachtig proces om je zelf meer te kunnen openen in de liefde voor jezelf en dat werkt door in de verbinding met ieder ander die erna op je pad komt.

Inhoud

Tijdens de (Zelf)Liefde dagworkshop of de variant van 4 EigenWijze avonden verruim je jouw bewustzijn aan de hand van familieopstellingen, lichaamswerk en meditatie / visualisatie in een fijne groep mensen. Je onderzoekt jouw verlangens in de liefde, je maskers en de projecties die je nog onbewust op een ander plakt. Waar maak je een ander nog verantwoordelijk voor jouw gemis aan (zelf)liefde? Oftewel: wat stroomt er al en waar kunnen het zien en doorvoelen van mogelijke blokkades nu gaan zorgen voor meer verbinding met de bron van liefde in jezelf? Wat heb je nodig om in compassie bij jezelf en de ander aanwezig te blijven, ook als zekerheden om je heen wankelen?

Check de actuele data van deze cursus in de agenda en maak nu de keuze om meer te leven vanuit je hart.