Hoogsensitief en nu?

“Op het moment dat voor mij duidelijk werd dat ik hoogsensitief ben, vielen ineens heel veel puzzelstukjes op zijn plaats.” Een veelgehoorde opmerking van HSP’s, die soms al hun hele leven lang het gevoel hebben anders te zijn en tegen de stroom in te zwemmen. Herken jij jezelf in de omschrijving van hoogsensitiviteit of heb je de HSP test voor volwassenen gedaan met een positieve uitslag? Gefeliciteerd met deze mooie eigenschap! Misschien voelt het nu nog niet zo, maar dat gaat veranderen als jij bereid bent de eerste stap te zetten.

Wat kun je verwachten?

Ik bied je inzicht in jouw hoogsensitiviteit. Voor ieder hooggevoelig persoon is de ervaring anders en afhankelijk van bijvoorbeeld je opvoeding, karakter en maatschappelijke invloeden. Samen evalueren we opnieuw je verleden, het heden en de toekomst in het licht van deze eigenschap. Verbinding is waar het allemaal om draait. Verbinding met jezelf als voorwaarde om de verbinding met anderen en de wereld aan te gaan op een manier die jou energie gééft in plaats van kost. Je kunt je pas goed verbinden met jezelf als je op je eigen plek staat in je familiesysteem. Lees meer hierover onder Familieopstellingen.

Op jouw verzoek kan ik mijn energie op de jouwe afstemmen, voel ik op zielsniveau met je mee om te ontdekken waar mogelijke blokkades zitten en help ik je deze te transformeren. In een aantal individuele sessies komen onder andere onderstaande items aan bod, afhankelijk van jouw situatie en wensen:

 • kennis over hoogsensitiviteit
 • contact met en begrip voor jezelf
 • inzicht in jouw wensen, behoeften en mogelijkheden
 • assertiviteit en communicatie
 • herkenning van je valkuilen en kwaliteiten
 • structuur, indrukken beperken en rust inplannen
 • in balans brengen van je energiehuishouding
 • acceptatie en aangeven van je grenzen
 • loslaten van controle
 • aarden en ontspannen
 • inzetten van je sensitiviteit als kracht

… En mijn kind is ook hoogsensitief!

Aangezien hoogsensitiviteit een erfelijke eigenschap is, komt het regelmatig voor dat je als hoogsensitieve ouder een hooggevoelig kind krijgt. Nu is het nog belangrijker zelf in je kracht te staan om je kind te helpen hetzelfde te doen en met een gezonde dosis zelfvertrouwen de wereld tegemoet te treden. Ik ondersteun je bij het proces van de opvoeding en ondersteuning van je kind, alsmede bij je eigen proces. Kinderen worden nu eenmaal niet voor niets de “spiegeltjes van de ziel” genoemd.

Afspraak maken

Via onderstaand formulier kun je een gesprek aanvragen. Ik ontmoet je graag.

  Vraag eenvoudig een consult aan via het aanvraagformulier. Op dit moment is er weer ruimte voor consulten vanaf september. Daarnaast kun je deelnemen aan een van de cursussen (zie agenda). Ik beantwoord aanvragen normaliter binnen 3 werkdagen. Check goed je spamfilter (zeker als je een Hotmail adres doorgeeft!) wanneer je geen antwoord van me hebt ontvangen binnen 3 dagen.

  Handig om te weten

  Afspraken plan ik overdag van maandag t/m vrijdag.Vermoed je meerdere afspraken nodig te hebben in jouw proces? Geef dit dan aan op het formulier, dan plannen we direct 3 data in, zodat de tijd tussen afspraken beperkt blijft. Je zit nergens aan vast en hebt altijd de mogelijkheid je afspraak kosteloos te annuleren tot 3 werkdagen (en liever eerder) van tevoren. Informatie over de tarieven vind je hier.

  Ik maak bij voorkeur een afspraak op (meer keuzes mogelijk):

  maandagdinsdagochtendwoensdagochtenddonderdagochtendvrijdagochtend