Helen vanuit je Hoger Zelf

Een simpel voorbeeld hoe je dit in kunt leren zetten. Ik sneed zonet per ongeluk mijn twee vingertopjes open aan het binnenwerk van de droger. Dat begon direct te bloeden. Mijn aangeleerde respons meldde zich direct: “Dat doet zeer, o jee, schoonspoelen en er moet een pleister op!” Tijdens het schoonspoelen bedacht ik me dat dit ook anders kan. Ik richtte mijn aandacht eerst op mijn hart en maakte de connectie met mijn Hoger Zelf. Vervolgens vanuit die hoogfrequente energie richtte ik mijn liefdevolle aandacht op mijn vingers. Ik visualiseerde dat ze helemaal oplichtten en direct van binnenuit volmaakt heelden en er weer gaaf uitzagen. Zodra ik mijn open ogen deed, was het bloeden gestopt en leken ze vrijwel dicht. Ze bleven dicht.

Nocebo

Nu is dit een klein voorbeeldje, maar ik zet het ook in bij meer serieuze omstandigheden. Zoals afgelopen zomer, waar ik door een lelijke val in het glas mijn onderarm verwondde. In een klein dorpje in Zweden met een piepkleine eerste hulp. Want ja, bij zo’n grote verwonding heb je wel medische hulp in te schakelen. De arts zag de snee en schrok ervan hoe diep deze was. “Ai… Ik weet niet of ik deze goed kan hechten, je spier is ook door en het kan zijn dat je de motoriek in je arm niet goed terugkrijg.” Jaiks… Dat wilde ik echt niet horen… en ik schoot in de angst. Dit noemen ze ook wel het nocebo effect, waarvan bewezen is dat een twijfelende arts juist een negatieve invloed heeft op het vertrouwen in heling van je lichaam of de gekozen behandeling. Totdat ik me realiseerde hoeveel invloed ik met mijn gedachten heb op mijn gezondheid en heling. Met dank aan de inspiratie van o.a. wetenschappers Joe Dispenza en Bruce Lipton, van wie ik “toevallig” vlak ervoor lezingen had gevolgd.

Visualisatie

Terwijl de arts een andere chirurg over mijn arm ging consulteren, koos ik ervoor mijn oordopjes in te doen, helende muziek aan te zetten en te mediteren. Ik verbond me met mijn Hoger Zelf, voelde meteen de rust en het vertrouwen terugkomen en begon te visualiseren. Eerst de volmaakte heling van de arm, erna de volmaakte motoriek van arm en hand en erna mezelf dansend en zwaaiend met mijn gezonde arm op het strand.
Een verpleegkundige kwam de ruimte binnen om iets uit de voorraadkast te pakken en keek verbaasd op: “Wat is het hier fijn en vredig?” zei ze. Ik snapte wel waarom ze dat voelde. De arts noemde bij terugkomst nogmaals zijn twijfels. Nu borrelde er een kracht in me op, die meteen zei: “Ik heb er alle vertrouwen in dat u het fantastisch zult hechten. En mijn lichaam doet de rest.” Hij keek me verwonderd aan. “Oh… dank je wel, ik ga er iets moois van maken.” En dat deed hij.

Angst

In de weken die volgden werd ik regelmatig uitgedaagd om verbonden te blijven met mijn intentie. Vooral als ‘s nachts de pijn toenam, of ik mijn arm niet meer voelde door de zwelling. Dan spookten de woorden weer door mijn hoofd en gierde de angst door mijn lijf. “Onherstelbare schade, blijvende motorische problemen…” en mijn hoofd maakten er nog veel meer drama van. Tot aan een geamputeerde arm aan toe. En toch, elke keer weer pakte ik mijn oordopjes, muziek aan, focuste ik op mijn ademhaling, bracht ik mezelf tot rust, verwelkomde ik de angst en het bange kleine meisje in mij, zette ik mijn innerlijk licht aan en deed ik dezelfde visualisatie.

Heling

Rust kwam, vertrouwen kwam, Spirit kwam, heling kwam, hulp van lieve mensen kwam, die me advies gaven over wondverzorging, hechtingen verwijderen en spieropbouw (want ik zat nog steeds in Zweden). En het beste: de levenskracht in mijn arm kwam. De wond heelde mooi, de motoriek kwam helemaal terug en enkele weken later danste ik zwaaiend op het Egmondse strand.

Inzicht

Mijn belangrijkste inzicht: onderschat NOOIT de kracht van je gedachten, zowel in positieve als in negatieve zin. Weet hoe powerful je kan zijn als je je aandacht de juiste kant op stuurt. Heling zit aan de andere kant van angst. In onder andere de Healing Dagworkshops die met regelmaat op de agenda staan, leer ik je hoe je bewust kunt bijdragen aan gezondheid en heling.